80 zł / 330 ml
Ocet życia z jabłek z pierzgą 330 mililitrów .
Skład : jabłka , pierzga , miód , woda .
Najlepiej spożyć przed : ocet jest produktem bezterminowym .
Po otwarciu trzymać w lodówce ( maksimum rok ) .
UWAGA : ocet i produkty w których skład wchodzi – nie poddaje się obróbce termicznej
Opis produktu i zastosowanie
Powstaje w wyniku naturalnej fermentacji jabłek i pierzgi . Jest to doskonałe źródło witamin A , B1 , B2 , B6 , B12 , C , D , E , K , P
oraz pierwiastków : potasu , żelaza , selenu , magnezu , miedzi , krzemu , chloru , siarki , manganu . Zawiera polifenole i związki triterpenowe .
Ocet z pierzgą regeneruje i wzmacnia organizm po przebytych chorobach , podczas rekonwalescencji , po operacjach , a także podczas
niedoboru witamin i minerałów . Wspiera leczenie schorzeń : anemia , przewlekłe zapalenie wątroby , choroby jelit i żołądka , choroby metaboliczne ,
zapalenie migdałków , choroby skóry , choroby autoimmunologiczne , schorzenia tkanek , reumatyzm .
Jak stosować octy
- można spożywać samodzielnie ( łyżka octu w szklance wody - najlepiej 30 minut przed posiłkiem )
- do dressingów
- do sosów , dipów i marynat
- jako wsparcie przy odchudzaniu – rozcieńczony z wodą pity na czczo
- płukanka przeciwłupieżowa – łyżka stołowa na szklankę wody
- do mycia świeżych owoców i warzyw ( oczyszcza je z drobnoustrojów )
- do przemywania skóry
Dawkowanie
Dawka dzienna : 1 - 3 łyżek
Strona stworzona w kreatorze WebWave.