Cena 40 zł / 250 ml
Ocet z jarzębiny i aronii 250 mililitrów .
Skład : owoce jarzębiny , owoce aronii , miód , cukier , woda .
Najlepiej spożyć przed : żywy ocet jest produktem bezterminowym .
Po otwarciu trzymać w lodówce ( maksimum rok ) .
UWAGA : ocet i produkty w których skład wchodzi – nie poddaje się obróbce termicznej
Opis produktu
Ocet z aronii ma silne właściwości antybakteryjne, antyseptyczne, przeciwdrobnoustrojowe oraz pomaga odgrzybiać organizm.
Wspomaga organizm w obniżeniu poziomu cholesterolu i trójglicerydów we krwi, co bardzo korzystnie wpływa na nasz układ krążenia.
W klejnocie, jakim jest natura, skrywa się bezkresne bogactwo ziół, owoców czy warzyw posiadających wyjątkowe właściwości prozdrowotne.
Jednym z tych darów natury jest aronia, z której coraz częściej produkowany jest żywy ocet z aronii.
Ten naturalny produkt wyróżnia się unikalnymi korzyściami zdrowotnymi, które coraz częściej doceniają dietetycy i lekarze.
Sprawdźmy, jakie zdrowotne właściwości żywego octu z aronii docenisz też Ty .
Czym jest żywy ocet z aronii i jarzębiny?
Żywy ocet z aronii to produkt naturalny, uzyskany z fermentacji owoców aronii i jarzębiny.
W jego produkcji stosuje się szczepionki odpowiedzialne za fermentację alkoholową i octową.
Kluczowym elementem jest tu nie tyle sam proces fermentacji, co zachowanie wszystkich wartości odżywczych, które w naturalny sposób pochodzą z użytych owoców. W efekcie żywy ocet z aronii i jarzębiny to prawdziwa skarbnica zdrowia.
Zdrowotne właściwości żywego octu z aroni i jarzębiny i są liczne i różnorodne. W jego składzie znajdziemy mnóstwo antyoksydantów, które skutecznie walczy z wolnymi rodnikami, zapewniając ochronę przed wieloma chorobami.
Co więcej, wpływa na regulację ciśnienia krwi, co ma znaczenie zarówno dla osób cierpiących na nadciśnienie, jak i hipotonię.
Pomoże w walce z cukrzycą i otyłością .
Aronia i pochodzący z niej żywy ocet mają zdolność obniżania poziomu cukru we krwi. To wyjątkowo ważne dla osób zmagających się z cukrzycą typu 2. Ponadto, regularne spożywanie octu wpływa na poziom insuliny, co ma bezpośredni wpływ na procesy metaboliczne w naszym organizmie i pomaga w walce z otyłością.
Pamiętaj o umiarze !!!
Mimo wszystkich zdrowotnych właściwości żywego octu z aroni i jarzębiny, warto pamiętać o umiarze i zdrowym rozsądku.
Nie zaleca się spożywania więcej niż 3 łyżek stołowych dziennie.
Taka ilość pozwoli nam cieszyć się korzyściami płynącymi z jego stosowania, nie obciążając przy tym naszego organizmu.
Jak stosować octy
- można spożywać samodzielnie ( łyżka octu w szklance wody - najlepiej 30 minut przed posiłkiem )
- do dressingów
- do sosów , dipów i marynat
- jako wsparcie przy odchudzaniu – rozcieńczony z wodą pity na czczo
- płukanka przeciwłupieżowa – łyżka stołowa na szklankę wody
- do mycia świeżych owoców i warzyw ( oczyszcza je z drobnoustrojów )
- do przemywania skóry
Dawkowanie
Dawka dzienna : 1 - 3 łyżek
Strona stworzona w kreatorze WebWave.