Powrót

Cena 55 zł

Ocet jarzębina i aronia

Cena 40 zł / 250 ml

Ocet z jarzębiny i aronii 250 mililitrów .

Skład : owoce jarzębiny , owoce aronii , miód , cukier , woda .

Najlepiej spożyć przed : żywy ocet jest produktem bezterminowym .

Po otwarciu trzymać w lodówce ( maksimum rok ) .

UWAGA : ocet i produkty w których skład wchodzi – nie poddaje się obróbce termicznej

Opis produktu

 

Ocet z aronii ma silne właściwości antybakteryjne, antyseptyczne, przeciwdrobnoustrojowe oraz pomaga odgrzybiać organizm.

Wspomaga organizm w obniżeniu poziomu cholesterolu i trójglicerydów we krwi, co bardzo korzystnie wpływa na nasz układ krążenia.

W klejnocie, jakim jest natura, skrywa się bezkresne bogactwo ziół, owoców czy warzyw posiadających wyjątkowe właściwości prozdrowotne.

Jednym z tych darów natury jest aronia, z której coraz częściej produkowany jest żywy ocet z aronii.

Ten naturalny produkt wyróżnia się unikalnymi korzyściami zdrowotnymi, które coraz częściej doceniają dietetycy i lekarze.

Sprawdźmy, jakie zdrowotne właściwości żywego octu z aronii docenisz też Ty .

 

Czym jest żywy ocet z aronii i jarzębiny?

Żywy ocet z aronii to produkt naturalny, uzyskany z fermentacji owoców aronii i jarzębiny.

W jego produkcji stosuje się szczepionki odpowiedzialne za fermentację alkoholową i octową.

Kluczowym elementem jest tu nie tyle sam proces fermentacji, co zachowanie wszystkich wartości odżywczych, które w naturalny sposób pochodzą z użytych owoców. W efekcie żywy ocet z aronii i jarzębiny to prawdziwa skarbnica zdrowia.

Zdrowotne właściwości żywego octu z aroni i jarzębiny i są liczne i różnorodne. W jego składzie znajdziemy mnóstwo antyoksydantów, które skutecznie walczy z wolnymi rodnikami, zapewniając ochronę przed wieloma chorobami.

Co więcej, wpływa na regulację ciśnienia krwi, co ma znaczenie zarówno dla osób cierpiących na nadciśnienie, jak i hipotonię.

Pomoże w walce z cukrzycą i otyłością .

Aronia i pochodzący z niej żywy ocet mają zdolność obniżania poziomu cukru we krwi. To wyjątkowo ważne dla osób zmagających się z cukrzycą typu 2. Ponadto, regularne spożywanie octu wpływa na poziom insuliny, co ma bezpośredni wpływ na procesy metaboliczne w naszym organizmie i pomaga w walce z otyłością.

 

Pamiętaj o umiarze !!!

Mimo wszystkich zdrowotnych właściwości żywego octu z aroni i jarzębiny, warto pamiętać o umiarze i zdrowym rozsądku.

Nie zaleca się spożywania więcej niż 3 łyżek stołowych dziennie.

Taka ilość pozwoli nam cieszyć się korzyściami płynącymi z jego stosowania, nie obciążając przy tym naszego organizmu.

 

Jak stosować octy

 

- można spożywać samodzielnie  ( łyżka octu w szklance wody - najlepiej 30 minut przed posiłkiem )

- do dressingów

- do sosów , dipów i marynat

- jako wsparcie przy odchudzaniu – rozcieńczony z wodą pity na czczo

- płukanka przeciwłupieżowa – łyżka stołowa na szklankę wody

- do mycia świeżych owoców i warzyw ( oczyszcza je z drobnoustrojów )

- do przemywania skóry

 

Dawkowanie

 

Dawka dzienna : 1 - 3 łyżek

Bestsellery

28 grudnia 2024

Strona stworzona w kreatorze WebWave.