O NAS
Paleta Smaków Eli kontynuuje kilkudziesięcioletnią tradycję rodziny Bernackich. Dawny Gościniec w nowej odsłonie .
Gospodynią tego miejsca jest Elżbieta - córka założycieli Danuty i Eugeniusza Bernackich .
To ona od początku istnienia opiekowała się kuchnią . Jako 13-latka początkowo była obserwatorem .
Bardzo szybko poczuła wiatr we włosach , kroiła , podawała , sprzątała .
Od zmywaka , poprzez kelnerkę aż do Szefowej Kuchni . Oprócz specjałów kuchni staropolskiej ,
Ela poznaje tajniki kuchni wegańskiej i wegetariańskiej ( zasady gotowania według Pięciu Przemian ) .
Z biegiem czasu nabierała doświadczenia , szkoliła się u znanych kucharzy m.in. Krzysztofa Wierzby .
... a wszystko zaczęło się z miłości do gotowania . Pasja tworzenia . Możliwość kreatywnych działań .
Powolne zdobywanie warsztatu , podróże , smakowanie , zaglądanie do dziesiątków kuchni w różnych regionach świata .
... gotowanie trzeba zobaczyć , gotowanie trzeba poczuć ...
Paleta Smaków Eli - tu praktykujemy zamknięty obieg surowca , wprowadziliśmy ekologiczne uprawy .
Pozostałości starannie kompostujemy przy użyciu probiotycznych bakterii i dżdżownic .
Taki kompost zabezpiecza rozwój eko - zieleniny serwowanej każdego dnia .
W obejściach restauracji , gdzie tylko miejsce tam rośliny :
sałaty , jarmuże , zioła , jadalne kwiaty , warzywa okopowe , nacie .
Wreszcie ogrody kwiatowe , a przy nich brzęczące pszczoły , ospałe bąki i mieniące się kolorami motyle .
... to szacunek dla Matki Natury , dla ludzi , dla surowca ...
... to szczery uśmiech i zadowolenie z pracy ...
Strona stworzona w kreatorze WebWave.