45 zł / 330 ml
Ocet probiotyczny z selera 330 mililitrów .
Skład : algi brunatne , ocet jabłkowy , miód , cukier .
Najlepiej spożyć przed : ocet jest produktem bezterminowym .
Po otwarciu trzymać w lodówce ( maksimum rok ) .
UWAGA : ocet i produkty w których skład wchodzi – nie poddaje się obróbce termicznej
Opis produktu
Do procesu produkcji octu używamy żywej wody - wody alkalicznej, najlepiej przyswajalnej przez Nasz organizm.
Seler posiada wiele właściwości prozdrowotnych i leczniczych. Włączenie warzywa do codziennej diety umożliwia oczyszczenie organizmu z toksyn oraz usunięcie ubocznych efektów przemiany materii. Ponadto, seler wykazuje działanie kojące system nerwowy, obniżające ciśnienie tętnicze oraz pobudzające procesy przemiany materii i ułatwiające trawienie. Dodatkowo, obniża poziom złego cholesterolu, który może doprowadzić np. do miażdżycy. Warzywo pozytywnie wpływa również na pracę nerek i serca. Łagodzi przebieg dny moczanowej oraz wykorzystywane jest jako naturalny środek, który wspomaga leczenie przewlekłych chorób płuc i zapalenia górnych dróg oddechowych. Co więcej, pomaga trawić tłuszcze, działa moczopędnie i likwiduje zaparcia. Ponadto, pomaga w leczeniu reumatyzmu.
Zarówno seler naciowy, jak i korzeniowy jest źródłem cennych witamin i minerałów. Warzywo zawiera dwukrotnie większą ilość witaminy C niż owoce cytrusowe, która wzmacnia odporność organizmu. Ponadto, w jego składzie znajduje się kompleks witamin z grupy B – w tym również witamina B9, czyli kwas foliowy, a także witamina PP (niacyna) oraz A i E. Seler korzeniowy jest również źródłem minerałów, takich jak fosfor, wapń, żelazo, magnez oraz cynk. Dodatkowo, warzywo zawiera także beta-karoten. Znajdują się w nim również furanokumaryny i flawonoidy, które wykazują silne działanie przeciwzapalne, rozkurczające, moczopędne i antyoksydacyjne. Co więcej, seler korzeniowy jest źródłem psoralenu, czyli związku działającego przeciwnowotworowo.
Stosowanie
2 razy dziennie ( przed posiłkiem)-łyżka octu rozcieńczona w szklance wody
Strona stworzona w kreatorze WebWave.