45 zł / 200 ml
Ocet probiotyczny z pietruszki 200 mililitrów
Skład : pietruszka , cukier , miód , woda .
Najlepiej spożyć przed : ocet jest produktem bezterminowym .
Po otwarciu trzymać w lodówce ( maksimum rok ) .
UWAGA : ocet i produkty w których skład wchodzi – nie poddaje się obróbce termicznej
Opis produktu
Do procesu produkcji octu używamy żywej wody -wody alkalicznej, najlepiej przyswajalnej przez Nasz organizm.
Ocet nasz wspomaga leczenie prostaty,chorób dróg moczowych, zaburzeń trawiennych, obniża ciśnienie krwi, wspomaga potencję, przy odchudzaniu.
Pietruszka ma bardzo duże walory lecznicze. Korzeń pietruszki jest przede wszystkim dobrym źródłem witaminy C. Dostarcza również witaminy A i K oraz kwasu foliowego. Do substancji mineralnych obecnych w pietruszce należy potas, magnez, wapń, fosfor i żelazo. Warzywo jest również dobrym źródłem błonnika.
Spożywanie korzenia pietruszki może pomóc przy zaburzeniach trawiennych. Pietruszka zmniejsza napięcie mięśni gładkich jelit oraz dróg moczowych.
Dzięki temu neutralizuje wzdęcia oraz bóle brzucha. Poprzez działanie rozkurczowe łagodzi bóle menstruacyjne. Wykazuje również właściwości moczopędne, które wpływają na szybsze usuwanie toksyn z organizmu.
Soki zawarte w korzeniu pietruszki pobudzają wydzielanie glutationu w organizmie. Substancja ta jest cennym przeciwutleniaczem oraz detoksykantem.
Dzięki właściwościom antyoksydacyjnym i przeciwzapalnym spożycie pietruszki zaleca się osobom z dną moczanową oraz zapaleniem nerek lub pęcherza. Wysokie stężenie potasu w tym warzywie pomaga obniżyć ciśnienie krwi. Tym samym zmniejsza ryzyko nadciśnienia oraz udarów serca i innych chorób układu sercowo-naczyniowego. Zawartość witaminy K oraz wapnia pozytywnie wpływa na kości i przeciwdziała dolegliwościom reumatycznym.
Stosowanie
2 razy dziennie ( przed posiłkiem)-łyżka octu rozcieńczona w szklance wody
Strona stworzona w kreatorze WebWave.