Powrót

Ocet z młodego jęczmienia

85 zł / 200 ml

Ocet probiotyczny z młodego jęczmienia 200 mililitrów .

Skład : młody jęczmień , miód , cukier , woda .

Najlepiej spożyć przed : ocet jest produktem bezterminowym .

Po otwarciu trzymać w lodówce ( maksimum rok ) .

UWAGA : ocet i produkty w których skład wchodzi – nie poddaje się obróbce termicznej

Opis produktu

 

Ocet probiotyczny z młodego jęczmienia.

 

Połączenie chlorofilu z probiotykami ( natlenia , oczyszcza , buduje , leczy , karmi )

Żywy ocet jest źródłem probiotyków, czyli związków, które stymulują wzrost mikroorganizmów korzystnych dla mikrobiomu jelitowego człowieka. Prebiotyki są po prostu pokarmem dla pożytecznych bakterii w naszym układzie pokarmowym. Spożywanie probiotyków pomaga bakteriom jelitowym wytwarzać składniki odżywcze dla komórek okrężnicy i prowadzi do lepszego funkcjonowania układu trawiennego, co z kolei zbawiennie wpływa na wiele funkcji naszego organizmu, na przykład na poprawę odporności. Kiedy ocet podlega procesowi filtracji,pasteryzacji, prebiotyki są z niego usuwane.

Dzięki temu, że ocet jest żywy, jego działanie jest o wiele silniejsze i skuteczniejsze niż octów filtrowanych czy pasteryzowanych. Spektrum właściwości żywych octów obejmuje między innymi:

Obniżanie poziomu cukru we krwi – szczególnie polecany jest cukrzykom. Zawarte w nim pektyny spowalniają proces wchłaniania cukrów, poprawiając jednocześnie wrażliwość komórek na działanie insuliny;

Działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze – skutecznie zapobiega infekcjom.

Wspomaganie odchudzania

– hamuje apetyt, a pobudzona nim perystaltyka jelit ułatwia pozbywanie się z organizmu toksyn;

Odkwaszanie organizmu – żywy ocet wyrównuje poziom pH organizmu, wspierając odporność i poprawiając ogólną kondycję i samopoczucie;

Wspomaganie pracy serca – obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów. Reguluje ciśnienie krwi, zapobiegając tym samym chorobom układu krążenia;

Pomaganie w oczyszczaniu organizmu z toksyn – dzięki zawartości przeciwutleniaczy niszczy wolne rodniki – przyczynę wielu chorób.

 

Ocet fermentował z młodym jęczmieniem i to właśnie te niedojrzałe części jęczmienia są najbardziej wartościowe dla zdrowia. Zawierają dużo chlorofilu, a to właśnie on w dużej mierze odpowiada za działanie młodego jęczmienia. Oprócz chlorofilu w pędach znajduje się:dużo witamin z grupy B (dużo kwasu foliowego), witaminy C,E,K, beta-karoten , żelazo , magnez , cynk , wapń , mangan , naturalne hormony ,aminokwasy i błonnik

 

Jak pić żywy ocet ?

 

Najskuteczniejsze jest picie octów do 20 min. przed posiłkiem ,wtedy ocet najbardziej wydajnie obniża poziom cukru we krwi. – na czczo pijemy 1 łyżkę octu wymieszanego z pół szklanki wody.

 

 

Bestsellery

04 listopada 2025

Strona stworzona w kreatorze WebWave.