Powrót

Ocet z dzikiej róży i pigwy

50 zł / 200 ml

Ocet probiotyczny z dzikiej róży i pigwy 200 mililitrów .

Skład : dzika róża , pigwa , miód , cukier , woda .

Najlepiej spożyć przed : ocet jest produktem bezterminowym .

Po otwarciu trzymać w lodówce ( maksimum rok ) .

UWAGA : ocet i produkty w których skład wchodzi – nie poddaje się obróbce termicznej

Opis produktu

 

Ocet z owoców dzikiej róży i pigwy powstaje w wyniku tradycyjnej dwuetapowej fermentacji – pierwsza – podczas której cukry proste zawarte w surowcu są przekształcane przez drożdże w alkohol – druga – powstały alkohol jest utleniany do kwasu octowego.

Proces ten trwa kilka miesięcy, dzięki czemu octy wykazują się wyjątkowym smakiem. 

Surowce z których powstają octy pochodzą z własnego „trawnika”, który nigdy nie był nawożony sztucznymi środkami.

Są produkowane małymi partiami dla zachowania prawidłowego przebiegu fermentacji i wyjątkowego smaku.

Wszystkie octy wykazują właściwości: konserwujące, wspomagające odporność, przeciwdrobnoustrojowe, przeciwutleniające, antyoksydacyjne, przeciwgrzybicze.

Dodatkowo owoce dzikiej róży wzbogacają ocet o wiele korzystnych właściwości.

Owoce dzikiej róży to prawdziwa bomba witaminy C, posiada również szereg innych witamin oraz substancji prozdrowotnych, w tym m.in. witaminy A, E, B1 i B2, kwas foliowy, garbniki oraz pektyny.

Przyczynia się do wzmocnienia naczyń krwionośnych, leczeniu reumatyzmu oraz przy dolegliwościach ze strony układu pokarmowego.

Dzika róża bywa również pomocna przy schorzeniach nerek, ponieważ wykazuje działanie moczopędne i oczyszczające.

W kosmetyce dzika róża działa łagodząco na przebarwienia i podrażnienia, poprawiają elastyczność skóry, złuszczają naskórek oraz wspomagają leczenie trądziku.

Pigwa jest bogata w wiele cennych witamin i minerałów. Zawiera szczególnie dużo witaminy C.

W jej składzie znajdziemy także beta-karoten, witaminy z grupy B, a także minerały takie jak miedź, potas, żelazo, wapń, magnez, sód, fosfor i cynk.

Dzięki zawartości antyoksydantów pigwa skutecznie neutralizuje wolne rodniki, co spowalnia procesy starzenia i chroni komórki przed uszkodzeniami.

Witamina C wzmacnia odporność, dlatego przetwory z pigwy są szczególnie polecane w sezonie jesienno-zimowym, gdy wzrasta ryzyko infekcji.

Pigwa wspomaga również trawienie.

 

Stosowanie :

 

2 razy dziennie ( przed posiłkiem) - łyżka octu rozcieńczona w szklance wody

Bestsellery

05 listopada 2025

Strona stworzona w kreatorze WebWave.