35 zł / 250 ml
Ocet z czeremchy i gruszki 250 mililitrów .
Skład : owoce czeremchy , gruszka , miód , cukier , woda .
Najlepiej spożyć przed : grudzień 2030 .
Po otwarciu trzymać w lodówce ( maksimum rok ) .
UWAGA : ocet i produkty w których skład wchodzi – nie poddaje się obróbce termicznej
Opis produktu
Duet doskonały zarówno pod względem smakowym oraz jakościowym.
Żywy ocet z owoców czeremchy i gruszki , produkt rękodzielniczy, niepasteryzowany, nie filtrowany, bogaty w probiotyki.
Właściwości lecznicze owoców czeremchy: przeciwzapalne, bakteriobójcze, detoksykacyjne, wzmacniające układ odpornościowy, odżywcze, wykrztuśne, przeciwkaszlowe, przeciwbiegunkowe, krwiotwórcze, moczopędne, tonizujące, odtruwające. Już w średniowieczu owoce czeremchy stosowano do normalizacji pracy jelit i żołądka. Antocyjany o aktywności witaminy P mają działanie wzmacniające naczynia włosowate.
Ocet z gruszek ma działanie antyoksydacyjne, pomaga neutralizować szkodliwe działanie wolnych rodników, ma właściwości antynowotworowe, przeciw starzeniowe oraz przeciwzapalne. Dodatkowo picie octu gruszkowego pomaga regulować poziom cukru oraz cholesterolu we krwi, a reguluje prawidłowe ciśnienie krwi.
Wszystkie gatunki żywych octów wpływają korzystnie na florę bakteryjną jelit, wspomagają odporność i poprawiają samopoczucie.
Ponadto specyficzne właściwości owoców wzbogacają octy o dodatkowe, cenne cechy.
Jak stosować octy
- można spożywać samodzielnie ( łyżka octu w szklance wody - najlepiej 30 minut przed posiłkiem )
- do dressingów
- do sosów , dipów i marynat
- jako wsparcie przy odchudzaniu – rozcieńczony z wodą pity na czczo
- płukanka przeciwłupieżowa – łyżka stołowa na szklankę wody
- do mycia świeżych owoców i warzyw ( oczyszcza je z drobnoustrojów )
- do przemywania skóry
Dawkowanie
Dawka dzienna : 1 - 3 łyżek
Strona stworzona w kreatorze WebWave.