Powrót

Cena 55 zł

Ocet śliwkowo - jabłkowy

35 zł / 330 ml

Ocet ze śliwek i jabłek  330 mililitrów .

Skład : śliwki , jabłka , miód , cukier , woda .

Najlepiej spożyć przed : ocet jest produktem bezterminowym .

Po otwarciu trzymać w lodówce ( maksimum rok ) .

UWAGA : ocet i produkty w których skład wchodzi – nie poddaje się obróbce termicznej

Opis produktu

 

Żywy ocet z owoców śliwki i jabłek , produkt rękodzielniczy, niepasteryzowany, nie filtrowany, bogaty w probiotyki.

 

Połączenie dwóch owoców z tej samej grupy -duża zawartość cukru gwarantuje najwyższą jakoś octu z którego powstają .

Wspomaga odchudzanie – hamuje apetyt, a pobudzona nim perystaltyka jelit ułatwia pozbywanie się z organizmu toksyn , odkwasza organizm .

Żywy ocet śliwkowy wyrównuje poziom pH organizmu, wspierając odporność i poprawiając ogólną kondycję i samopoczucie.

Wspomaga pracę serca – obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów.

Śliwki zawierają dużą ilość witamin i składników mineralnych, a także karotenoidów i związków fenolowych, dzięki którym wykazują wiele korzystnych dla zdrowia właściwości. Do tego są niskokaloryczne.

Śliwki oraz jabłka to źródło m.in. witaminy C, witaminy A, witaminy K, witamin z grupy B, potasu, fosforu, magnezu czy wapnia.

Stanowią bogactwo karotenoidów (w tym luteiny i zeaksantyny) i związków fenolowych, z czego wynika ich silny potencjał antyoksydacyjny oraz przeciwzapalny. Najwięcej ważnych dla organizmu składników znajduje się w skórce owocu - nawet do pięciu razy więcej niż w miąższu.

 

Jak stosować octy

 

- można spożywać samodzielnie  ( łyżka octu w szklance wody - najlepiej 30 minut przed posiłkiem )

- do dressingów

- do sosów , dipów i marynat

- jako wsparcie przy odchudzaniu – rozcieńczony z wodą pity na czczo

- płukanka przeciwłupieżowa – łyżka stołowa na szklankę wody

- do mycia świeżych owoców i warzyw ( oczyszcza je z drobnoustrojów )

- do przemywania skóry

 

Dawkowanie

 

Dawka dzienna : 1 - 3 łyżek

 

Bestsellery

30 listopada 2024

Strona stworzona w kreatorze WebWave.