35 zł / 330 ml
Ocet ze śliwek i jabłek 330 mililitrów .
Skład : śliwki , jabłka , miód , cukier , woda .
Najlepiej spożyć przed : ocet jest produktem bezterminowym .
Po otwarciu trzymać w lodówce ( maksimum rok ) .
UWAGA : ocet i produkty w których skład wchodzi – nie poddaje się obróbce termicznej
Opis produktu
Żywy ocet z owoców śliwki i jabłek , produkt rękodzielniczy, niepasteryzowany, nie filtrowany, bogaty w probiotyki.
Połączenie dwóch owoców z tej samej grupy -duża zawartość cukru gwarantuje najwyższą jakoś octu z którego powstają .
Wspomaga odchudzanie – hamuje apetyt, a pobudzona nim perystaltyka jelit ułatwia pozbywanie się z organizmu toksyn , odkwasza organizm .
Żywy ocet śliwkowy wyrównuje poziom pH organizmu, wspierając odporność i poprawiając ogólną kondycję i samopoczucie.
Wspomaga pracę serca – obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów.
Śliwki zawierają dużą ilość witamin i składników mineralnych, a także karotenoidów i związków fenolowych, dzięki którym wykazują wiele korzystnych dla zdrowia właściwości. Do tego są niskokaloryczne.
Śliwki oraz jabłka to źródło m.in. witaminy C, witaminy A, witaminy K, witamin z grupy B, potasu, fosforu, magnezu czy wapnia.
Stanowią bogactwo karotenoidów (w tym luteiny i zeaksantyny) i związków fenolowych, z czego wynika ich silny potencjał antyoksydacyjny oraz przeciwzapalny. Najwięcej ważnych dla organizmu składników znajduje się w skórce owocu - nawet do pięciu razy więcej niż w miąższu.
Jak stosować octy
- można spożywać samodzielnie ( łyżka octu w szklance wody - najlepiej 30 minut przed posiłkiem )
- do dressingów
- do sosów , dipów i marynat
- jako wsparcie przy odchudzaniu – rozcieńczony z wodą pity na czczo
- płukanka przeciwłupieżowa – łyżka stołowa na szklankę wody
- do mycia świeżych owoców i warzyw ( oczyszcza je z drobnoustrojów )
- do przemywania skóry
Dawkowanie
Dawka dzienna : 1 - 3 łyżek
Strona stworzona w kreatorze WebWave.