25 zł / 500 ml
Ocet życia z jabłek 0,5 litra
Skład : jabłka , cukier , miód woda .
Najlepiej spożyć przed : ocet jest produktem bezterminowym .
Po otwarciu trzymać w lodówce ( maksimum rok ) .
UWAGA : ocet i produkty w których skład wchodzi – nie poddaje się obróbce termicznej
Ocet jabłkowy powstaje w wyniku wielomiesięcznej fermentacji jabłek pozyskanych z gospodarstw
będących częścią otuliny Słowińskiego Parku Narodowego .
Zawiera witaminę C i witaminy z grupy B , makro i mikroelementy : potas , wapń ,
magnez , sód , fosfor , żelazo . Antyoksydanty : kwas chlorogenowy , kateluteine , taninę , kwas propionowy ,
kwas jabłkowy , kwas cytrynowy , i beta karoten .
Zawiera również pektyny , które spowalniają proces wchłaniania glukozy , poprawiając
jednocześnie wrażliwość komórek na insulinę , korzystnie wpływa na florę bakteryjną jelit ,
przeciwdziała problemom po i w trakcie antybiotykoterapii .
Dzięki zawartości przeciwutleniaczy niszczy wolne rodniki ( przyczynę wielu chorób ) .
Zmniejsza ryzyko zachorowania na raka , udar , opóźnia procesy starzenia .
Jak stosować octy
- można spożywać samodzielnie ( łyżka octu w szklance wody - najlepiej 30 minut przed posiłkiem )
- do dressingów
- do sosów , dipów i marynat
- jako wsparcie przy odchudzaniu – rozcieńczony z wodą pity na czczo
- płukanka przeciwłupieżowa – łyżka stołowa na szklankę wody
- do mycia świeżych owoców i warzyw ( oczyszcza je z drobnoustrojów )
- do przemywania skóry
Dawkowanie
Dawka dzienna : 1 - 3 łyżek
Strona stworzona w kreatorze WebWave.