Przykładowe Menu , więcej informacji - KLIKNIJ

Przykładowe Menu , więcej informacji - KLIKNIJ

 

WESELA

 

Dlaczego jest to najlepsze miejsce na celebrowanie Twojego Ślubu ?

 

- sala weselna na 200 osób

- doświadczenie 30 lat na rynku

- możliwość noclegu ( do dyspozycji dwa pensjonaty )

- wiejski stół (nasze wędliny i mięsa pieczyste  wyrabiamy na miejscu )

- nie pobieramy opłat za tak zwane korkowe , ciastowe czy parking

 

Planujesz wesele ? Zadzwoń 500 092 183 Elżbieta Bernacka - Hanus  odpowiem na każde pytanie

 

 

 

 

POWRÓT

Jesteśmy dumni, że możemy podzielić się z Państwem naszym wyjątkowym menu weselnym, które zostało przygotowane z myślą o sprawieniu, aby Wasz dzień był naprawdę wyjątkowy. Nasze dania, skomponowane przez doświadczonych szefów kuchni, łączą tradycję z nowoczesnością, tworząc niepowtarzalne doznania kulinarne.

 

Rozumiemy że każde wesele jest inne , dlatego menu weselne komponują Państwo sami wybierając :

 

ZUPY

 

- tradycyjny rosół przygotowany z kilku rodzajów mięs ( kura , indyk ,kaczka)

 

- zupa rybna z sandacza

 

- krem z białych warzyw,ziołowe grzanki, mus żurawinowy

 

- borowikowa z zacierką

( na kaczym rosole)

 

- krem z karmelizowanej cebuli , pszenne chipy z wędzoną papryką

 

DRUGIE DANIA

 

Mięsa podane na półmiskach , goście

jedzą ile chcą - wybieramy cztery

 

- Przysmak Słowińca ( schab faszerowany czosnkiem , serem i papryką chilli)

 

- Tradycyjny schabowy

 

- Schab (sous vide ) w sosie żurawinowym

 

- Golonka ( luzowana ) - duszona w piwie , podana z kapustą zasmażaną

 

- Żeberka pieczone w miodzie

 

- Medaliony z polędwiczek wieprzowych w sosie kurkowym ( sezonowo)

 

- Karczek wieprzowy w sosie myśliwskim

 

- Bitki wołowe w ciemnym sosie

 

- Pieczeń zbójnicka z karkówki

 

- Podudzia kurczęce podane na kremie borowikowym

 

- Roladki z karkówki z cebulą i boczkiem , sos grzybowy

 

- Filet z piersi kurczaka w cieście z ziołami

 

- Pierś z kurczaka ( sous vide) podana z duszonymi warzywami

 

- Udka z kurczaka z łagodnym sosem chilli-mango

 

DODATKI DO DRUGIEGO DANIA

( wybieramy dwa )

 

- Ziemniaki młode z koperkiem

 

- Pure ziemniaczane

 

- Kopytka lub kluski śląskie

 

- Ziemniaki duszone z ziołami

 

SURÓWKI ( wybieramy 3 )

 

Na zimno

 

- z białej kapusty

- z czerwonej kapusty

- z kiszonej kapusty

- z kapusty pekińskiej

- mizeria

- z marchewki

- z białej rzodkiewki

- mix sałat

- z selera

- z pora

- buraczki tarte

 

Na ciepło

 

- kapusta zasmażana

- kapusta modra

- marchewka z groszkiem

- mix warzyw na parze

 

ZIMNE PRZEKĄSKI PODANE PO OBIEDZIE

( wybieramy 7 )

 

- Patera wędlin pieczystych przygotowywanych przez Naszych Kucharzy

 

- Patera wędzonek ( kiełbasa , szynka ,  baleron)

 

- Polędwiczki na kilka smaków ( pieczone w piecu) - z ziołami , czosnkiem i pomidorami

 

- Pierś z kaczki ( sous vide), mix sałat

 

- Krokieciki z kaczki z musem jabłkowym i żurawiną

 

- Tatar wołowy z dodatkami

 

- Tatar ze śledzia z marynowanym grzybkiem i kolendrą

 

- Śledź - odsłona w trzech smakach

 

- Wędzony śledź z suszonymi pomidorami

 

- Patera serów z sezonowymi owocami i swojskimi marynatami

 

- Sałatka Pastuszka z piersią ( sous vide)

 

- Mix sałat z serem typu greckiego , sos

 

- Sałatka z kaczką ( pierś z kaczki sous vide)

 

- Sałatka brokułowa

 

- Sałatka z tortellini

 

- Marynowany łosoś podany na rukoli , z cebulką i czosnkowym twarożkiem

 

- Carpaccio z buraka z orzechami

 

- Galareta drobiowa

 

- Tortilla w kurczakiem

 

- Smalczyk z jelenia podany z marynowanymi grzybkami

 

DANIA KOLACYJNE

( podawane na ciepło w trakcie przyjęcia )

( 3 do wyboru )

 

- Zupa gulaszowa polska

 

- Bitki wołowe podane z kaszą

 

- Flaki wołowe

 

- Biesiada pierogowa ( trzy rodzaje pierogów podane w drewnianych korytach okraszone wędzonką)

 

- Kieszeń z karkówki faszerowana borowikami i serem

 

- Bigos myśliwski z dziczyzną

 

- Gulasz z jelenia podany z kluskami śląskimi

 

- Barszczyk czerwony z mięsnym krokietem

 

- Barszczyk z krokietem

 

- Kwaśnica

 

- Forszmak

 

NA SPECJALNE ŻYCZENIE NASZYCH GOŚCI

MOŻEMY PRZYGOTOWAĆ :

 

-wiejski stół ( mamy swoją wędzarnię)

 

-szynka pieczona w całości, podana z kaszą z boczkiem i kiszoną kapustą z żurawiną

 

-pieczyste z dzika podane z pieczonymi ziemniaki i sosem śliwkowym

 

-faszerowane kaczki

 

-dechy wędzonych ryb

 

-deski wykwintnych serów ze świeżymi owocami

 

-słodki stół ( z domowymi ciastami )

 

-półmiski zimnych przekąsek dla wegetarian i dla wegan

 

PRZEZ CAŁY CZAS TRWANIA PRZYJĘCIA

DO DYSPOZYCJI GOŚCI STÓŁ SZWEDZKI

Z KAWĄ I HERBATĄ

 

Ślub cywilny lub humanistyczny

(w naszym ogrodzie

lub na sali weselnej)

 

Ślub konkordatowy lub kościelny

( w Smołdzinie znajduje się kościół)

 

 

POWRÓT

 

Jesteśmy dumni, że możemy podzielić się z Państwem naszym wyjątkowym menu weselnym , które zostało przygotowane z myślą o sprawieniu , aby Wasz dzień był naprawdę wyjątkowy.

 

Nasz wybór obejmuje szeroki zakres smaków i stylów kulinarnych, które z pewnością zadowolą każdego gościa.

Bez względu na to, czy poszukują Państwo klasycznych smaków, czy nowoczesnych interpretacji .

 

Rozumiemy, że każde wesele jest inne, dlatego menu weselne komponują Państwo sami wybierając :

 

ZUPY

 

Tradycyjny rosół przygotowany z kilku rodzajów mięs ( kura , indyk , kaczka)

Kaperska zupa rybna z sandacza

Krem z białych warzyw z ziołowymi grzankami  i musem żurawinowym

Borowikowa z zacierką ( na kaczym rosole)

Krem z karmelizowanej cebuli , pszenne chipy z wędzoną papryką

 

DRUGIE DANIE

 

Mięsa podane na półmiskach ( goście jedzą ile chcą ) , wybieramy cztery :

 

Golonka ( luzowana ) duszona w piwie , podana z kapustą zasmażaną

Przysmak Słowińca ( kieszeń ze schabu faszerowana czosnkiem , serem i papryką chilli)

Tradycyjny schabowy

Schab (sous vide ) w sosie żurawinowym

Roladki z karkówki z cebulą i boczkiem , sos grzybowy
Żeberka pieczone w miodzie

Medaliony z polędwiczek wieprzowych w sosie kurkowym ( sezonowo)

Karczek wieprzowy w sosie myśliwskim

Bitki wołowe w ciemnym sosie

Pieczeń zbójnicka z karkówki

Filet z piersi kurczaka w cieście z ziołami

Pierś z kurczaka ( sous vide) podana z duszonymi warzywami

Podudzia kurczęce podane na kremie borowikowym

Udka z kurczaka z łagodnym sosem chilli - mango

 

DODATKI DO DRUGIEGO DANIA

( do wyboru dwa )

 

Ziemniaki młode z koperkiem

Pure ziemniaczane

Kopytka lub kluski śląskie

Ziemniaki duszone z ziołami

 

SURÓWKI

( wybieramy trzy )

 

na zimno

 

z białej kapusty

z czerwonej kapusty

z kiszonej kapusty

z kapusty pekińskiej

mizeria

z marchewki

z białej rzodkiewki

mix sałat

z selera

z pora

buraczki tarte

 

na ciepło

 

kapusta zasmażana

kapusta modra

marchewka z groszkiem

mix warzyw na parze

 

ZIMNE PRZEKĄSKI PODANE PO OBIEDZIE :

( 7 do wyboru )

 

Patera wędlin pieczystych przygotowywanych przez Naszych Kucharzy

Patera wędzonek ( kiełbasa , szynka , baleron)

Polędwiczki na kilka smaków ( pieczone w piecu) - z ziołami , czosnkiem i pomidorami

Pierś z kaczki ( sous vide) , mix sałat , cząstki karmelizowanego jabłka z cynamonem

Krokieciki z kaczki z musem jabłkowym i żurawiną

Tatar wołowy z dodatkami

Tatar ze śledzia z marynowanym grzybkiem i kolendrą

Śledź tęczowy - odsłona w trzech smakach

Wędzony śledź z suszonymi pomidorami

Patera serów z sezonowymi owocami i swojskimi marynatami

Sałatka Pastuszka z piersią ( sous vide), sos z nutą pigwy

Mix sałat z serem typu greckiego , sos winegret

Sałatka z kaczką ( pierś z kaczki sous vide)

Sałatka brokułowa

Sałatka z tortellini

Marynowany łosoś podany na rukoli , z cebulką i czosnkowym twarożkiem

Carpaccio z buraka z orzechami

Galaretka drobiowa

Tortilla z kurczakiem

Smalczyk z jelenia podany z marynowanymi grzybkami

 

DANIA KOLACYJNE  ( podawane na ciepło w trakcie trwania przyjęcia )

(3 pozycje do wyboru )

 

Zupa gulaszowa polska

Bitki wołowe podane z kaszą

Flaki wołowe

Biesiada pierogowa ( trzy rodzaje pierogów podane w drewnianych korytach okraszone wędzonką)

Kieszeń z karkówki faszerowana borowikami i serem

Bigos myśliwski z dziczyzną

Gulasz z jelenia podany z kluskami śląskimi

Barszczyk czerwony z mięsnym krokietem

Barszczyk z krokietem

Kwaśnica

Forszmak

 

NA SPECJALNIE ŻYCZENIE NASZYCH GOŚCI  MOŻEMY PRZYGOTOWAĆ :

 

- wiejski stół ( mamy swoją wędzarnię)

- szynka pieczona w całości , podana z kaszą z boczkiem i kiszoną kapustą z żurawiną

- pieczyste z dzika podane z pieczonymi ziemniaki i sosem śliwkowym

- faszerowane kaczki

- dechy wędzonych ryb

- deski wykwintnych serów ze świeżymi owocami

- słodki stół ( z domowymi ciastami )

- półmiski zimnych przekąsek dla wegetarian i dla wegan

 

PRZEZ CAŁY CZAS TRWANIA PRZYJĘCIA DO DYSPOZYCJI GOŚCI STÓŁ SZWEDZKI Z KAWĄ I HERBATĄ

 

Ślub cywilny lub humanistyczny ( w naszym ogrodzie lub na sali weselnej )

Ślub konkordatowy lub kościelny ( w Smołdzinie znajduje się kościół)

Strona stworzona w kreatorze WebWave.