Dlaczego jest to najlepsze miejsce na celebrowanie Twojego Ślubu ?
- możliwość noclegu ( do dyspozycji dwa pensjonaty )
- wiejski stół (nasze wędliny i mięsa pieczyste wyrabiamy na miejscu )
- nie pobieramy opłat za tak zwane korkowe , ciastowe czy parking
Planujesz wesele ? Zadzwoń 500 092 183 Elżbieta Bernacka - Hanus odpowiem na każde pytanie
Jesteśmy dumni, że możemy podzielić się z Państwem naszym wyjątkowym menu weselnym, które zostało przygotowane z myślą o sprawieniu, aby Wasz dzień był naprawdę wyjątkowy. Nasze dania, skomponowane przez doświadczonych szefów kuchni, łączą tradycję z nowoczesnością, tworząc niepowtarzalne doznania kulinarne.
Rozumiemy że każde wesele jest inne , dlatego menu weselne komponują Państwo sami wybierając :
ZUPY
- tradycyjny rosół przygotowany z kilku rodzajów mięs ( kura , indyk ,kaczka)
- zupa rybna z sandacza
- krem z białych warzyw,ziołowe grzanki, mus żurawinowy
- borowikowa z zacierką
( na kaczym rosole)
- krem z karmelizowanej cebuli , pszenne chipy z wędzoną papryką
DRUGIE DANIA
Mięsa podane na półmiskach , goście
jedzą ile chcą - wybieramy cztery
- Przysmak Słowińca ( schab faszerowany czosnkiem , serem i papryką chilli)
- Tradycyjny schabowy
- Schab (sous vide ) w sosie żurawinowym
- Golonka ( luzowana ) - duszona w piwie , podana z kapustą zasmażaną
- Żeberka pieczone w miodzie
- Medaliony z polędwiczek wieprzowych w sosie kurkowym ( sezonowo)
- Karczek wieprzowy w sosie myśliwskim
- Bitki wołowe w ciemnym sosie
- Pieczeń zbójnicka z karkówki
- Podudzia kurczęce podane na kremie borowikowym
- Roladki z karkówki z cebulą i boczkiem , sos grzybowy
- Filet z piersi kurczaka w cieście z ziołami
- Pierś z kurczaka ( sous vide) podana z duszonymi warzywami
- Udka z kurczaka z łagodnym sosem chilli-mango
DODATKI DO DRUGIEGO DANIA
( wybieramy dwa )
- Ziemniaki młode z koperkiem
- Pure ziemniaczane
- Kopytka lub kluski śląskie
- Ziemniaki duszone z ziołami
SURÓWKI ( wybieramy 3 )
Na zimno
- z białej kapusty
- z czerwonej kapusty
- z kiszonej kapusty
- z kapusty pekińskiej
- mizeria
- z marchewki
- z białej rzodkiewki
- mix sałat
- z selera
- z pora
- buraczki tarte
Na ciepło
- kapusta zasmażana
- kapusta modra
- marchewka z groszkiem
- mix warzyw na parze
ZIMNE PRZEKĄSKI PODANE PO OBIEDZIE
( wybieramy 7 )
- Patera wędlin pieczystych przygotowywanych przez Naszych Kucharzy
- Patera wędzonek ( kiełbasa , szynka , baleron)
- Polędwiczki na kilka smaków ( pieczone w piecu) - z ziołami , czosnkiem i pomidorami
- Pierś z kaczki ( sous vide), mix sałat
- Krokieciki z kaczki z musem jabłkowym i żurawiną
- Tatar wołowy z dodatkami
- Tatar ze śledzia z marynowanym grzybkiem i kolendrą
- Śledź - odsłona w trzech smakach
- Wędzony śledź z suszonymi pomidorami
- Patera serów z sezonowymi owocami i swojskimi marynatami
- Sałatka Pastuszka z piersią ( sous vide)
- Mix sałat z serem typu greckiego , sos
- Sałatka z kaczką ( pierś z kaczki sous vide)
- Sałatka brokułowa
- Sałatka z tortellini
- Marynowany łosoś podany na rukoli , z cebulką i czosnkowym twarożkiem
- Carpaccio z buraka z orzechami
- Galareta drobiowa
- Tortilla w kurczakiem
- Smalczyk z jelenia podany z marynowanymi grzybkami
DANIA KOLACYJNE
( podawane na ciepło w trakcie przyjęcia )
( 3 do wyboru )
- Zupa gulaszowa polska
- Bitki wołowe podane z kaszą
- Flaki wołowe
- Biesiada pierogowa ( trzy rodzaje pierogów podane w drewnianych korytach okraszone wędzonką)
- Kieszeń z karkówki faszerowana borowikami i serem
- Bigos myśliwski z dziczyzną
- Gulasz z jelenia podany z kluskami śląskimi
- Barszczyk czerwony z mięsnym krokietem
- Barszczyk z krokietem
- Kwaśnica
- Forszmak
NA SPECJALNE ŻYCZENIE NASZYCH GOŚCI
MOŻEMY PRZYGOTOWAĆ :
-wiejski stół ( mamy swoją wędzarnię)
-szynka pieczona w całości, podana z kaszą z boczkiem i kiszoną kapustą z żurawiną
-pieczyste z dzika podane z pieczonymi ziemniaki i sosem śliwkowym
-faszerowane kaczki
-dechy wędzonych ryb
-deski wykwintnych serów ze świeżymi owocami
-słodki stół ( z domowymi ciastami )
-półmiski zimnych przekąsek dla wegetarian i dla wegan
PRZEZ CAŁY CZAS TRWANIA PRZYJĘCIA
DO DYSPOZYCJI GOŚCI STÓŁ SZWEDZKI
Z KAWĄ I HERBATĄ
Ślub cywilny lub humanistyczny
(w naszym ogrodzie
lub na sali weselnej)
Ślub konkordatowy lub kościelny
( w Smołdzinie znajduje się kościół)
Jesteśmy dumni, że możemy podzielić się z Państwem naszym wyjątkowym menu weselnym , które zostało przygotowane z myślą o sprawieniu , aby Wasz dzień był naprawdę wyjątkowy.
Nasz wybór obejmuje szeroki zakres smaków i stylów kulinarnych, które z pewnością zadowolą każdego gościa.
Bez względu na to, czy poszukują Państwo klasycznych smaków, czy nowoczesnych interpretacji .
Rozumiemy, że każde wesele jest inne, dlatego menu weselne komponują Państwo sami wybierając :
ZUPY
Tradycyjny rosół przygotowany z kilku rodzajów mięs ( kura , indyk , kaczka)
Kaperska zupa rybna z sandacza
Krem z białych warzyw z ziołowymi grzankami i musem żurawinowym
Borowikowa z zacierką ( na kaczym rosole)
Krem z karmelizowanej cebuli , pszenne chipy z wędzoną papryką
DRUGIE DANIE
Mięsa podane na półmiskach ( goście jedzą ile chcą ) , wybieramy cztery :
Golonka ( luzowana ) duszona w piwie , podana z kapustą zasmażaną
Przysmak Słowińca ( kieszeń ze schabu faszerowana czosnkiem , serem i papryką chilli)
Tradycyjny schabowy
Schab (sous vide ) w sosie żurawinowym
Roladki z karkówki z cebulą i boczkiem , sos grzybowy
Żeberka pieczone w miodzie
Medaliony z polędwiczek wieprzowych w sosie kurkowym ( sezonowo)
Karczek wieprzowy w sosie myśliwskim
Bitki wołowe w ciemnym sosie
Pieczeń zbójnicka z karkówki
Filet z piersi kurczaka w cieście z ziołami
Pierś z kurczaka ( sous vide) podana z duszonymi warzywami
Podudzia kurczęce podane na kremie borowikowym
Udka z kurczaka z łagodnym sosem chilli - mango
DODATKI DO DRUGIEGO DANIA
( do wyboru dwa )
Ziemniaki młode z koperkiem
Pure ziemniaczane
Kopytka lub kluski śląskie
Ziemniaki duszone z ziołami
SURÓWKI
( wybieramy trzy )
na zimno
z białej kapusty
z czerwonej kapusty
z kiszonej kapusty
z kapusty pekińskiej
mizeria
z marchewki
z białej rzodkiewki
mix sałat
z selera
z pora
buraczki tarte
na ciepło
kapusta zasmażana
kapusta modra
marchewka z groszkiem
mix warzyw na parze
ZIMNE PRZEKĄSKI PODANE PO OBIEDZIE :
( 7 do wyboru )
Patera wędlin pieczystych przygotowywanych przez Naszych Kucharzy
Patera wędzonek ( kiełbasa , szynka , baleron)
Polędwiczki na kilka smaków ( pieczone w piecu) - z ziołami , czosnkiem i pomidorami
Pierś z kaczki ( sous vide) , mix sałat , cząstki karmelizowanego jabłka z cynamonem
Krokieciki z kaczki z musem jabłkowym i żurawiną
Tatar wołowy z dodatkami
Tatar ze śledzia z marynowanym grzybkiem i kolendrą
Śledź tęczowy - odsłona w trzech smakach
Wędzony śledź z suszonymi pomidorami
Patera serów z sezonowymi owocami i swojskimi marynatami
Sałatka Pastuszka z piersią ( sous vide), sos z nutą pigwy
Mix sałat z serem typu greckiego , sos winegret
Sałatka z kaczką ( pierś z kaczki sous vide)
Sałatka brokułowa
Sałatka z tortellini
Marynowany łosoś podany na rukoli , z cebulką i czosnkowym twarożkiem
Carpaccio z buraka z orzechami
Galaretka drobiowa
Tortilla z kurczakiem
Smalczyk z jelenia podany z marynowanymi grzybkami
DANIA KOLACYJNE ( podawane na ciepło w trakcie trwania przyjęcia )
(3 pozycje do wyboru )
Zupa gulaszowa polska
Bitki wołowe podane z kaszą
Flaki wołowe
Biesiada pierogowa ( trzy rodzaje pierogów podane w drewnianych korytach okraszone wędzonką)
Kieszeń z karkówki faszerowana borowikami i serem
Gulasz z jelenia podany z kluskami śląskimi
Barszczyk czerwony z mięsnym krokietem
Barszczyk z krokietem
Kwaśnica
Forszmak
NA SPECJALNIE ŻYCZENIE NASZYCH GOŚCI MOŻEMY PRZYGOTOWAĆ :
- szynka pieczona w całości , podana z kaszą z boczkiem i kiszoną kapustą z żurawiną
- pieczyste z dzika podane z pieczonymi ziemniaki i sosem śliwkowym
- dechy wędzonych ryb
- deski wykwintnych serów ze świeżymi owocami
- słodki stół ( z domowymi ciastami )
- półmiski zimnych przekąsek dla wegetarian i dla wegan
PRZEZ CAŁY CZAS TRWANIA PRZYJĘCIA DO DYSPOZYCJI GOŚCI STÓŁ SZWEDZKI Z KAWĄ I HERBATĄ
Ślub cywilny lub humanistyczny ( w naszym ogrodzie lub na sali weselnej )
Ślub konkordatowy lub kościelny ( w Smołdzinie znajduje się kościół)
Strona stworzona w kreatorze WebWave.