Od wielu już lat na terenie naszego obiektu organizowane są obozy jogi .
Serwujemy potrawy wegetariańskie ( według pięciu przemian ) , wegańskie, bezglutenowe oraz bez laktozowe .
Większość dań przygotowywana jest metodą slow food .
Dodatkowo stosujemy pieczenie i smażenie bez dodatku olejów ( piec konwekcyjno-parowy ) .
Do dyspozycji uczestników pokoje 1 , 2 , 3 osobowe z pełnym węzłem sanitarnym ,
sala do ćwiczeń ( z naturalnym parkietem o powierzchni 90 metrów kwadratowych ) .
Nauczycielami i organizatorami są :
Przyjazd -sobota
( obiadokolacja)
Zupa brokułowa z duszonym porem i sezamem
Medaliony z ciecierzycy , dodatki , eko sałaty mix -sos winegret , warzywa na parze , kompot owocowy lub woda ,owoc sezonowy
1 dzień
( posiłek poranny)
Zupa z zielonej soczewicy z duszonym porem , krokiet ze szpinakiem i serem feta , salsa grzybowa, z czosnkiem i szałwią,
eko sałaty mix-sos ( na mleku migdałowym)
( posiłek wieczorny)
Zupa krem z dyni z ziołowymi grzankami , tarta ( z mąki żytniej) z brokułami , suszonymi pomidorami i tartą cukinią, salsa czosnkowa , mix ekologicznych sałat z naszego ogrodu -sos winegret , surówka z warzyw sezonowych , ciasteczka owsiane
2 dzień
( posiłek poranny)
Barszcz ukraiński z fasolą , domowe pierogi dwa rodzaje (ruskie i ze szpinakiem ) , karmelizowana z miodem cebulka , ogórki małosolne , jarmuż z cebulką i jabłkiem i burakami, ,kompot owocowy lub woda , tapioka z jagodami
( posiłek wieczorny)
Zupa z kwaszonych ogórków , gołąbki wegetariańskie , salsa paprykowa , ziemniaki na parze , dwie surówki : z kapusty pekińskiej, kapusta biała z brokułami i rodzynkami , kiszonki na stole , kompot owocowy lub woda, medaliony z daktyli z prażonym sezamem
3 dzień
( posiłek poranny)
Zupa meksykański z czerwoną fasolą i jadalnymi kasztanami , kotlet z cieciorki z marchwią ( pieczony beztłuszczowo), kasza gryczana biała-niepalona,
salsa ze szpinaku z czosnkiem , sałaty mix do wyboru , kiszona kapusta , kompot owocowy lub woda, owoc sezonowy-arbuz
( posiłek wieczorny)
Zupa szczawiowa z pieczonym selerem, tortilla wegetariańska z dodatkami, mix sałat , jarmuż z suszonymi pomidorami , arbuzem i borówką ,
kapusta biała z ogórkiem i koprem, kompot owocowy lub woda, cynamonowy jabłecznik.
4 dzień
( posiłek poranny)
Fasolowa z kalafiorem , placki warzywne z sezamem ( pieczone beztłuszczowo) , ziemniaki duszone z ziołami, salsa na ciepło , mix papryk z pomidorami ,
dal z czerwonej soczewicy curry , kiszonki , kompot owocowy lub woda, ciasto czekoladowe ze śliwką.
( posiłek wieczorny)
Krem z pieczonej papryki , pestki dyni , warzywa curry z patelni , mix sałat, eko sałaty z naszej uprawy, sos winegret na bazie aronii ,
pomidory z cebulką i oliwkami , kompot owocowy lub woda, ciastka żytnie ze słonecznikiem
5 dzień
( posiłek poranny)
Zupa z ciecierzycy z pomidorami i bazylią , pulpety z fasoli w sosie borowikowym, kasza jaglana, warzywa sezonowe na surowo-wybór , kiszonki , karmelizowana cebula czerwona, kompot owocowy lub woda, owoce sezonowe
( posiłek wieczorny)
Krem z białych warzyw czosnkowymi grzankami , medaliony z fasoli i selera otoczone pestkami dyni pieczone beztłuszczowo w piecu konwekcyjnym ,
risotto z włoszczyzną , surówka z gotowanych buraczków , swojska mizeria , kompot owocowy lub woda,jabłko pieczone z cynamonem
6 dzień
( posiłek poranny)
Zupa z karmelizowanej cebuli z pszennymi grzankami , kotlet z zielonego groszku , ketchup z bakłażana , kasza gryczana ,por z jabłkiem na słodko ,
ekologiczne ogórki-mizeria , kompot owocowy lub woda , mus z szarej renety na ciepło
( posiłek wieczorny)
Zupa jarzynowa ze szpinakiem , papryka faszerowana kaszą i kurkami , sos czosnkowy , ziemniaki na parze , fasolka gotowana z oliwą i sezamem ,
kiszonki, kompot owocowy lub woda , mus z pistacji z owocami
7 dzień
( posiłek poranny)
Zupa z czerwonej soczewicy z czosnkiem ,faszerowana cukinia z pomidorami , ketchup z cukinii , kasza jęczmienna z soczewicą , marchew z pomarańczą , buraczki na ciepło , kompot owocowy lub woda , sero-makowiec
zakończenie turnusu-wyjazd uczestników
Strona stworzona w kreatorze WebWave.